Te is ezt vallod? “Nem tudok lefogyni már a korom vagy az alkatom miatt”..Pedig igen, csak kitartónak kell lenned! Olvasd el hogy lehetséges ez!

Tettél már ilyen kijelentést? “Most végre lefogyok, mert itt az új év vagy közeledik a nyár..” És ezt a fogadalmadat nem sikerült betartanod? Akkor ez a cikk Neked szól!

Minden évben rendszeresen találkozom ezzel a kijelentéssel, aminek én nagyon örülök, csak a gond akkor kezdődik, ha hiányzik az elhatározás, a kitartás, hogy ez az álom meg is tudjon valósulni. Mi lehet az oka annak, hogy sokan nem képesek kitartani és elérni a céljukat? Hol veszik el a motiváció?

HA Pilates Stúdió

Ezekre a kérdésekre sok válasz adható, mégis azon az úton indulnék el, amikor megjön a döntés. Sajnos azt látom, hogy a legtöbb emberben megfelelési kényszer van és az eredményeket hirtelen várják. Ha ez az eredmény nem jön rögtön, akkor egy negatív érzelmi spirálba keverednek, ami azt mutatja nekik, hogy ezt ők nem képesek megcsinálni!

Ennek az oka a tapasztalatom szerint valahol a múltban gyökerezik, amikor valaki azt hitette el azzal az emberrel, hogy kövér, hogy sosem fog lefogyni. Ha ez az illető valamelyik közeli hozzátartozója, barátja, barátnője, esetleg a szülei, akkor sajnos ez az érzés ezen a ponton nagyon erőteljesen előtérbe fog kerülni. Ez főleg akkor erősödik fel a legjobban, ha a személyi edző sem teljesen pozitívan reagál erre. Teszem hozzá, hogy aki ezt erősíti a vendégben, annak mindenképpen azt ajánlom, hogy gondolkodjon el azon, hogy ez az ő életében hol okozott feszültséget, mert akkor neki is fontos feloldania ezt az érzelmi blokkot.

Személy szerint én ilyenkor szeretek beszélgetni a vendégemmel és megértetni vele, hogy van megoldás a problémájára. Teljes elfogadásban és szeretetben vagyok vele kapcsolatban az edzések során, ami ebben az esetben egy olyan érzelmi biztonságot ad neki, amiben ki tud teljesedni és meg tudja valósítani, amire olyan régóta vágyik.

Azt látom, hogy a legtöbb esetben a hízások hátterében valamilyen betegség húzódik meg, amelyről a kezdetek kezdetén nagyon fontos elbeszélgetni, hiszen a lélek a test szintjén betegség formájában mutatja meg a rejtett okokat.

Azzal, hogy rendszeresen beszélgetünk és a vendégem végre kimondja, hogy mi bántja, azzal nagyot léphetünk előre a fogyásának megindítása érdekében. Ezt ott lehet észrevenni, hogy teljesen felszabadultá válik, és nagyon lelkesen érkezik minden alkalommal az edzésekre.

Természetesen amennyiben egy személy edző nem tudja ezt feloldani, ami természetes, ha nem tanult pszichoterápiát, akkor érdemes egy jó pszichológushoz, kineziológushoz fordulni, esetleg elmenni szomatodrámára, mert mind mind egy-egy lehetőség az érzelmi blokkok feloldásához.

Összegzésképpen azt mondhatom, hogy túlsúly esetén a test pozitív változásához mindenképpen szükség van a lélek ápolására, esetleg gyógyítására is! Ez az út elvezet az önelfogadáshoz, önmagunk megszeretéséhez és ez csakis pozitív változásokat okozhat!

Sok sikert!

Hidvégi Andrea

 

 

 

 

 

 

 

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum