Pár gondolat a Pilatesről

A Pilates módszer az alapját képezi az összes eddig általam tanított módszernek. Tudd meg, miért!

_MG_6560x

Sokan a Pilates gyakorlatokat ismerik csak, pedig a módszer technikai alapja minden mozgásformában kiválóan alkalmazható, sőt, minden sportág alaptechnikája!

Külföldön profi futball csapatok hetente alkalmazzák a futball edzések mellett! Hatékony és jól láthatóan eredményes. A harmonikus, esztétikailag szép külső kialakításában is kiemelkedő szerepe van. A Pilates módszer a helyes testtartás mellett megtanítja mi is az a központ.

A központ izmai ott találhatóak, ahol a derék övünket hordjuk. Ha csípőre tesszük a kezünket, és képzeletben meghúzzuk ezt az övet, akkor érezni fogjuk, hogy megfeszül. Ez az úgynevezett központ, amit „aktiválunk” minden egyes gyakorlat végrehajtása előtt, hiszen ez a módszer alapja, amely segíti a medence megtámasztását elölről. A helyes technikai végrehajtás a stabilizációban segít, ami a testre-lélekre egyaránt meghatározó szereppel bír.

A Pilates rendszeres gyakorlása oldja a stresszt, mobilizálja az ízületeket, harmonikusan fejleszti az izmokat, a gerinc melletti izmok esetleges egyensúlytalanságát-egyik oldal jobban dolgozik, mint a másik- rendbe teszi. Pozitív hatással van a testre, lélekre, növeli a koncentráció képességét a mindennapi munkában. Megfigyelések szerint a rendszeresen Pilatest gyakorló közösség sokkal hatékonyabban dolgozik és rövidebb idő alatt oldja meg ugyanazon feladatot. Ez a közönség sokkal erősebbé, ellenállóbbá válik a betegségekkel szemben.Derékfájás esetén is nagyon ajánlott. Segít az ízületi- és izomproblémák helyreállásában.

A Pilatesben nem hajtod szét magadat és mégis eléred a vágyott alakodat, egészségessé, kiegyensúlyozottá válsz testileg-lelkileg!

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum