Miért fontos 40 felett összefüggésében nézni a testet-lelket, ha edzeni szeretnénk?

Sokszor elgondolkodom hogy tudom azt átadni Nektek, amit én a minden napokban megélek az edzések, a terhelések, és az ezekkel járó összhang terén.

Minden edzés típus, fitness program jó valamire, a legtöbb viszont 40 felett már túl nagy kihívást jelent az ízületeinknek – főleg a gerincnek, térdnek, a vállnak -, továbbá a léleknek. Az ész nélküli kemény edzés inkább közelít a megfelelési kényszer állapotához, mintsem ahhoz, hogy imádjunk lejárni a terembe elsősorban magunk miatt, pedig épp ez lenne a legfontosabb!

40felett már fontos bölcsen, felelősségteljesen dönteni a megfelelő terhelések mellett, figyelembe véve a testi-lelki adottságainkat és a pillanatnyi állapotunkat is, és ezeket elfogadva szépen időt hagyni magunknak a változáshoz!

Én mindig olyan programot keresek, ami fokozatosan épít, amivel érzem, hogy újra feltöltődöm energiával, amire a testem és a lelkem is teljes mértékben elő van készülve, ami harmonikusan egységben van a lelkem rezdülésével, és ez lehet az oka annak, hogy tényleg nagyon kellemesen érzem magamat a bőrömben, 40felett is.

A titok egyszerű, figyelem a testemet, a lelkemet, hogy mi esik jól, mi tölt fel, újít meg, cserél ki, mert ez vezet a tartós külső változáshoz vagy a testi adottságokhoz képesti ideális alak eléréséhez és a megtartásához!

Handi6

Számomra az edzés nem elsősorban az esztétikus külső miatt fontos, hanem azért, hogy jól érezzem magamat, és amikor eljönnek hozzám az edzésre az emberek, akkor ezt próbálom elsősorban átadni nekik.

A cél persze sokszor a fogyás, de pont ebben az esetben nehéz minden napossá tenni a motívációt, ha nem elég erős az egyén ahhoz, hogy változtasson! Ilyenkor rögtön akarnak mindent, fogyni, alakulni, ami teljesen lehetetlen. Nem hiszek a rövid diétákban, a hirtelen fogyásban, mert azok nem maradandóak..ami gyorsan jött, gyorsan megy..

A legfontosabb része ilyenkor a munkámnak, hogy megpróbálom a vendégemet segíteni, elkezdeni kapcsolódni önmagával..mert az igazi, maradandó változást hozó megoldások kulcsa az ő lelkében lelhetőek fel, amihez én csupán támogatást adhatok, hiszen ő tudja mi van benne, mi vezethette idáig, hogy elengedje magát..sajnos sokszor ez a munkám legnehezebb része..mert hiába állok én készen arra, hogy végigcsináljam vele azt, amit célként kitűzött, ha ő még nem kész erre, csupán a fejében..meg kell érinteni a lelkét, és saját magának kell kapcsolatba lépnie vele, és ez a nagyon nehéz. Hiszen az evési szokások mind összefüggésben vannak az önértékeléssel, a környezet rá gyakorlot hatásával. Ezt nem lehet kivülről megoldani, erre képessé kell válnia annak is, aki lejön edzeni, mert az igazi döntés, hogy végigcsinálja, ekkor érkezik meg! És ekkor senki sem állíthatja meg!

Többen fogytak nálam a gépes Pilates edzésekkel 10-27kg között, és mára már a TRX is belekerült az edzéstervükbe, fokozva a terhelést, kihívást, ami a belső erejükre hat. Mára már sok vendégem magambiztos, határozott, imádja az edzéseket, és szinte mind 40 feletti, amire pedig végtelenül büszke vagyok! Vannak, akik velem kezdték el az edzéseket, vannak, akik korábban már bicikliztek, futottak, de a család, a gyerekek, az üzlet miatt leálltak velük.

De ami fontos, hogy eldöntötték és képesek voltak 40felett is beépíteni az igen szoros programokat tartalmazó életükbe azt a heti 2 alkalmat, életmódot váltani!

És hogy hogyan érzik magukat? Mintha huszonévesek lennének! Vidámak, felszabadultak és úgy néznek ki, mint amikor a legjobb formájukat hozták!

Ők képesek voltak megcsinálni, tehát Te is az lehetsz!

Sok sikert!

Hidvégi Andrea

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum