Euphoria, hogy miért is szeretem? Íme a titkom..

Mindig kérdezitek tőlem, hogy mi a titkom, mitől maradok fiatalos, pozitív, célokkal teli, mosolygós edző, ezért szeretném megosztani Veletek.

Euphoria, Fitt a Tavasz 2019, fitness, tánc, pilates, martial arts, afrikai tánc

A fitness szakmában edzőként már több, mint 25 éve dolgozom. Azt gondolom, hogy ez az egyik legdinamikusabban fejlődő piaci szegmens, ami ezzel azt is mutatja,hogy nagy az érdeklődés az emberek részéről. Nagyon sok program, eszköz került fejlesztésre. Az emberek azt választják, amit a számukra szimpatikusnak talált edző jónak lát, tehát edzőként óriási a felelősségünk mit, mikor és hogyan tanítunk meg nekik!

Nem az a dolgunk, hogy a tanult programokat úgy adjuk át a vendégeknek, ahogy mi jónak látjuk, hanem őket segítve, hogy a fejlődést ne az izomlázban érezzék vagy abban, hogy másnap járni sem tudnak, hanem abban, hogy hogyan tudják megismerni, a mozgások által megélni önmagukat, felfedezni mire képesek, hol vannak a terhelési határaik, mikor kell megállniuk, hogyan és milyen irányba kell fejlődniük, hogy a testük egészségessé és a személyük harmonikussá váljon!

Én 3,5 éves korom óta sportolok rendszeresen és több sportágban versenyeztem is. Sajnos több sérülés is előfordult velem, így többször volt részem a rehabilitációban, sokszor megtapasztaltam milyen újra nekiállni, felépíteni azt, amit egy helytelen terhelés, operáció okozott, vezetett izomegyensúly felborulásához, ennek következtében derékfájdalmak kialakulásához.

A hosszú évek során sokféle eszközös és eszköz nélküli fitness programot tanultam különböző iskolákban, de a tanulásokat a testem által megélt negatív, majd a változtatásokra történt pozitív változások általi megtapasztalás vitt vissza mindig az alapokig, a helyes testtartás, izomegyensúly újra és újra történő korrigálásában.

Ha stresszes voltam, sokat ültem, álltam, gépeztem, sokszor éreztem hogy elgémberedik a testem, a fejem, vállam előre esik, a hátam, derekam érzékennyé vált és az ujjaimba is éreztem, hogy a gépelés az alkaromig érezhető…

A testi tünetek mellett előfordult, hogy nem volt motivációm, hogy lemenjek edzeni, hiszen annyira elfáradtam fejben is, hogy inkább választottam a pihenést, ami ebben az esetben szerintem sokszor jó döntés is. De hát akkor hol van a mozgás, ami képes újra tölteni?

Így egyszer csak azt mondtam elég…kellenek a célok, kell, hogy legyen motivációm, kell, hogy legyen olyan programom, amely sokkal több annál, mint egy izzadós edzés, fel kell, hogy szabaduljon a lélek is!

És ekkor kezdtem el újra éledni, a régi energiáimat meglelni, felállni, megtalálni újra a kapcsolatot magammal, a vendégeimmel, ami a mozgás és a zene által tökéletesen megvalósul!

Nekünk edzőknek nem az a feladatunk, hogy latinul magyarázzuk az izmokat vagy a terhelésről beszélgessünk, hanem az, hogy megmutassuk nekik a minőségi edzést és a különböző programokon keresztül megszerettessük mozgást az emberekkel!

És hogy miért pont az Euphoria és hogy mi is az valójában?

Hamarosan folytatom.. 🙂

Hidvégi Andrea

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum