Te tudtad? Minden élethelyzetben és életszakaszban más-más edzés- és fitness program típust választunk!

Amióta a szakmában benne vagyok, – ennek már 25 éve -, azóta nagyon sok mozgásprogramot tanítottam, és mindegyik az akkori élethelyzetem legjobb edzésének tűnt számomra. Rájöttem, hogy nem feltétlenül a változatosság az, ami akkoriban mozgatott,- hiszen szinte nem volt olyan edzéstípus, amit ne tanítottam volna-, hanem az a választásom, hogy mit tanuljak és tanítsak a vendégeimnek, az az akkori életszakaszomban megélt élményeknek és hangulatomnak megfelelően történt.

És ugye azt tudjuk, hogy amivel teljesen azonosulni tudunk, azt tudjuk átadni sikeresen és persze pont azoknak az embereknek, akik az életük hasonló pontján tartózkodnak. Szóval itt is igaz az a mondás, hogy a hasonló a hasonlót vonzza, és így tudunk együtt közös élményekhez és sikerekhez jutni.

Pilatesreformer

Minden edzésprogram másra jó. Ha megfigyeljük, akkor a nagyon kemény edzéseket akkor választjuk, amikor bennünk nagy a feszültség, a megfelelési kényszer a munkahelyünkön és az életünkben! Mert ha egy picit alaposabban megfigyeljük, akkor ez a kettő igen szorosan összekapcsolódik egymással..

Nem érezzük, hogy elég jók vagyunk és olyankor a belső erőhöz egy nagyobb teljesítményre van szükségünk a lelkünkben zajló folyamatok kiegyenlítéséhez.

Amikor nem foglalkozunk a belső egyensúlyunkkal és nagy súlyokat megmozgatva próbálunk nagy izmokat építeni magunkak, az olyan, mintha falakat vonnánk a lelkünk köré, hogy ne kelljen kapcsolódni vele, megtapasztalni, hogy valójában mi is az, ami legbelül történik. Ez az esetek nagy részében persze tudattalanul zajlik!

Ha a belső izmainkkal folgalkozunk először, és utána építjük a felületes- a szemmel jól látható izmainkat, azzal nemcsak a testünket tesszük egészségessé, hanem harmóniába hozzuk a külsőnket a belsőnkkel is!

A Pilates az egyetlen olyan módszer, amellyel már 17éve foglalkozom, amióta elkezdtem fejleszteni a saját – Meditatív Aerotréning- MAT- programomat ezen megtapasztalások alapján, és azt kell hogy mondjam, hogy a legstabilabb helyet foglalja el az életemben! Sokkal több van a pilates technikában és az ezen alapuló programoknak, mint azt bárki gondolná, és sokkal sikeresebb a hatása, mint bármilyen más !

A Pilateshez meg kell érni! Ott már valódi kapcsolódás történik Önmagunkkal, teljes koncentrációval dolgozunk, a gondolatainkat már nem hagyjuk ide-oda cikázni. Teljességgel benne vagyunk a mozgásban, odafigyelve a helyes testtartásra, a központunkra, a légzésre, összekapcsolva ezeket a gyakorlatok helyes végrehajtásával. Ez a mozgás a teljes figyelmünket igényli!

Ennek oka, hogy megtanultunk az életünkben minőségi pillanatokat megélni, értékelni a legapróbb ajándékokat is!

Mert minél nagyobb az odafigyelés a gyakorlatok végrehajtása során, annál hatékonyabb az edzés is! És ez így van az életünkben is! Minél jobban odafigyelünk valakire vagy valamire, annál minőségibb kapcsolatot tudunk megélni vele vagy általa!

Aki a Pilates alapokkal él, az bármilyen edzésprogramot sokkal hatékonyabban tud teljesíteni, mint ezen alapok nélkül! És ez teljes mértékben kihat pozitívan az életére is!

A vendégeim sok változáson mennek keresztül, amíg végre sikerül kapcsolódniuk Önmagukkal, és senki nem mondja, hogy könnyű! Viszont mindenki azt vallja, hogy megéri!

 

Várunk sok szeretettel a Hidvégi Andi Pilates Studio-ba!

 

Hidvégi Andrea

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum