Pilates egy módszer, ami pozitívan hat a személyiségünkre, amíg tartjuk önmagunkkal a kapcsolatot

Sokféle leírás, megközelítés létezik a Pilates program tekintetében, de engem elsősorban a személyiségre-, az önelfogadásra gyakorolt hatása érdekel és foglalkoztat, hiszen minden elért állomás, ha ott túlzások rabja lesz, visszadobhatja a klienset a fejlődés kerekébe, amíg nem képes felülemelkedni önmagán. De a tapasztalatom az, hogy ez nagy százalékban sikerül, csak az idő hosszúsága változó..
Cuki Nők Lapja fotó
A Pilates nemcsak egy program, hanem egy tökéletes módszer azoknak, akik szeretik a minőségi edzést, megengedik a testük egészséges terhelése mellett a lelkük ellazulását is az edzés ideje alatt, hiszen ezzel tudnak minden kattogást, kusza gondolat elengedni.
Kevés olyan népszerű program van, ahol az erősítés – ami ebben az esetben speciális a többihez képest, hiszen belülről kifelé haladunk-, a nyújtás, az ízületi mobilizáció-, a mozgáskiterjedés visszaállítása a cél.
Mindeközben a folyamatos kontroll alatt végrehajtott gyakorlatok kialakítják a tökéletes egyensúlyt a test-lélek között és ezzel növelik a belső stabilitást.
Aki benne tud maradni a mozgásban, az megismeri önmagát,a lelke rezdüléseit és azok felett is tud kontrollt gyakorolni, hogy egyre jobb és jobb legyen a külső- és belső megtapasztalás által.
A Pilates segíti a személyiség fejlődését, a testi-lelki egyensúlyt-, a súlykontrollt tartani, és ha a szép alak kialakulása nem dobja vissza a személyiséget a külsőségek felé -“kockás hasat szeretnék..” hiszen még szüksége van a külső megerősítésre, amit még nem tud önmagából, az önelfogadása által nyerni-, akkor stabil belső változáshoz is vezet, ahol a harmónia sokkal fontosabb, mint az izmok mérete..de ezt is meg lehet fejlődni, csak több idő kell hozzá!”
 
Hidvégi Andrea

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum