Mit ajánlok 35 év felett? Ne megfelelési kényszerből cselekedj, hanem legyél tudatos az életeddel és az edzéssel kapcsolatban is! Érd el, hogy boldog, mosolygós életed legyen!

Hidvégi Andi Pilates Stúdió

Ekkor lépnek az emberek abba a korba, amikor már szinte minden fontosabb, minthogy megmozduljanak, nincs bennük annyi motíváció, hogy beleillesszék az edzést a rendszeresen végzett programok közé. Minden sokkal jobban előtérbe kerül: karrier, munka, pénzkeresés, gyerekek, család, házimunka, főzés, takarítás, az élethelyzetük, hogy egyedülélő anyukák..és ami a legszomorúbb, hogy nagyon sokan ezt úgy élik meg, hogy ezek a dolgok, szerepek kötelezőek…na, itt kezdődnek nagyon nagy bajok!

21761567_1664090433632799_6620706589996882414_n

Sajnos sokszor találkozom olyan emberekkel, akik az életüket monoton üzemmódban élik, teszik a napi teendőket, és már csak akkor veszik észre, hogy az életük olyan, mint egy gépé, amikor jön a nagy “baj”, a betegség..

Én egy picit másképp közelítenék a betegség felé, megpróbálva azt megmutatni, hogy a betegség sokszor nem baj, hanem egy lehetőség arra, hogy változtassunk, hogy megértsük, hogy lehet másképp is! És ha még jó időben tesszük, akkor azokkal a felismerésekkel, hogy mi lehetett az oka, hogy kialakult, vissza tudjuk fordítani a folyamatokat.

Sajnos sok olyan kereszteződés adódik ilyenkor, amit az emberek egy része tragédiának él meg, a másik része pedig megoldásokat keresve lehetőségeket lát benne, hogy az élete abból a megrekedt monotóniából kizökkenhessen és felismerve a miérteket, feláll és felépíti újra az életét! Ez már egy olyan életszakasz kezdetét jelenti, ami már a saját érzéseit, gondolatait tükrözi, amiben már igazán jól érzi magát!

Ugye sokaknak ismerős ez a kereszteződés?

Hát azt kell, hgy mondjam, hogy sokan itt ragadnak meg…mert ez az a pont a változtatásban, ami a környezetükre is hatással van, hiszen ha eldöntenek valamit, akkor a környezetünk félelemmel, feszültséggel, konfliktusokkal reagál. És hogy miért? Mert egyszercsak felborulni látszik az a rendszer amelyben addig éltek…és ez a biztonságérzetét érinti mindenkinek! És mi ekkor a döntéstől való visszafordulás mondata? Öreg vagyok már változtatni…jó, ez úgy, ahogy van..jobb a békesség…fontos a család..hát igen, ez az út, ami egyenesen vezet a boldogtalanság irányába..hiszen felteszem a kérdést, hol vagy Te ebben e rendszerben?

Miért jó, ha felismerünk és változtatunk?

Azt látom, hogy sokan hordozzák azt az alap gondolatot önmagukban, hogy önzőek, ha magukkal foglalkoznak! Én ezt pont ellenezőleg gondolom! Azok az emberek, akik tisztában vannak önmagukkal, becsülik, tisztelik az érzéseiket, gondolataikat, vágyaikat, akik tesznek azért, hogy sportoljanak, hogy a lelkük kiegyensúlyzottá, harmonikussá váljon, azok a környezetüket is azzá teszik. Hiszen egy-egy edzés után tele lesznek energiával, életkedvvel, mosolyognak, kedvesek, és általában elszáll minden felgyülemlett feszültség belőlük! Ha a környezetük erre negatívan reagál, a kitartás, az, hogy tisztelettel vagyunk a másokból előtört érzelmek felé vagy meghozza azt a hatást, hogy a másik is kezdje megismerni önmagát, a reakcióit, a benne levő feszültséget, és változtasson ő is vagy ha nem, tiszteletben tartjuk azt, hogy ez neki nem megy..azzal, hogy nem vitatkozunk, tiszteljük az ő érzéseit, és megértjük, az is nagyon fontos! De ugyanakkor figyelembe kell vennünk azt is, ami számunkra fontos! Ez azt tükrözi, hogy tiszteljük a saját érzéseinket, gondolatainkat, életünket is! Érdemes egy ilyen esetben elgondolkodni azon, hogy Te vagy az önző, aki változtatni szeretne, mert neked ez nem megfelelő vagy az, aki nem veszi figyelembe, hogy vannak dolgok, amelyek neked fontosak, hogy jól érezd magadat..?

Ami a legfontosabb az az,hogy legyél benne a saját Életedben!

Mert van értelme elkezdeni az edzést, van értelme változtatni, és van értelme szembenézni a betegségeinkkel, és végre meghallgatni a mélyen ott szunnyadó vágyainkat, álmainkat, és belső erőnket megérezve felállni, és változtatni!

És hogy kezd el ezt el? Tudatosan! Eddz rendszeresen! Elég hetente 2 alkalommal járnod, de tudnod kell, hogy az a 2óra a Tied, és olyankor legyél ott az edzésen testeddel, lelkeddel, hogy minőségi és hatékony is legyen!

És hogy milyen edzésformát válassz? Azt, amelyik a tudatosságodat is erősíti! És ezt hogyan tedd? Figyelj magadra! Nézd meg, hogy melyik program, edzésforma és edző adja azt a motívációt, hogy örömmel járj! Hidd el, az eredmény nem marad el, garantálom!

Amióta tudatosan edzem, azóta töretlenül tartom az alakomat, ennek már 15 éve. Hiszen a tudatossággal a természetes belső kontroll is együtt jár! És ez az étkezés területén is természetes módon kialakul!

Kezdd el, és hidd el, hogy egyre jobb és jobb lesz!

Hidvégi Andrea

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum