Miért fontos a napi rutin, a gerinc átmozgatása, a kor elfogadása 40felett?

Amikor eljutunk egy bizonyos korig, akkor már az ízületeink, izmaink nem ugyanúgy működnek, mint előtte. Az addigi terhelés, ha valaki sportoló volt, vagy a nem terhelés, mert nem volt alkalma mozogni, és a nagy mennyiségű ülőmunka is hatással van a testünk rendszerére.

Bizonyos kor után a testük változik és jó esetben a lelkünk is pozitívan, ha az öregedéssel járó folyamatokkal együtt áramolunk, nem megerőszakolva magunkat harcolunk ellene.

40 felett edzés, kor elfogadása, gerinc átmozgatása

A legnagyobb belső konfliktust az tudja sajnos okozni, hogy szeretnénk fenntartani a fiatal kori alakunkat és nem fogadjuk el, hogy már jelez a testünk a tudatos irányváltoztatáshoz, az ízületeink, izmaink másfajta, a korunknak megfelelő állapotához való terheléshez. Azzal, hogy a mozgást tudatosan átalakítjuk, hogy az ízületeinket mobilizáljuk, átmozgatjuk, az izmainkat minőségi edzéssel erősítjük és ugyanannyira nyújtjuk is, megtarthatjuk a fiatalos mozgásunkat, a szép testtartásunkat, ami valljuk be, minden esetben a jó megjelenés, az egészséges önbizalom és az elegancia alapja. Mert mint a test-lélek, úgy a test rendszere esetében is fontos az egyensúly.

Tudom, hogy a legtöbb embernek a korral gondja van, hiszen a valóság, a változások elfogadása egy igazából külsőséges világgal “szemben” nagyon nehéz…de ha megértjük, hogy ez az érzés azért lehetséges, mert magunkban nincs rend, akkor megvan a kulcs is ahhoz, hogy változtassunk!

Egy titkot azért elárulok: lehet fiatalosan kinézni akkor is, ha a korunk már előre is halad és ezt a kiegyensúlyozott állapotot akkor érjük el, ha belül megtaláljuk azt a középpontot, ami stabil, amihez igazodni tudunk akkor is, ha a környezetünk mást sugall, és sokszor hangosan meg is jegyzik keményen ezeket a változásokat…

Aki ismer, tudja, hogy amikor elértem a 40-et, akkor radikálisan megváltoztattam az étrendemet, a napi rutinomat, az edzésemet pedig már a 30-as éveim elején, amikor megszületett a lányom.

Sokszor hallottam, hogy a Nők esetében a hormonális változások váratlanul tudnak megjelenni és olyankor lehangoltakká, alul motiválttá válnak, akik bánatukban előkapnak sütit, csokit, hogy legalább a hangulatukat feldobják..sajnos ez a testi változásokat is befolyásolja, ha ezt rendszeresen csinálják és nem határozzák el magukat, hogy másképpen kezdenek el reagálni ezekre a hullámokra! Mivel a legtöbb Nőnek gondja akadt a változó korral, így idejében el kell kezdeni változtatni, felkészülni erre az időszakra.

Kedves Hölgyek! Higgyétek el, hogy lehetséges megtartani a hitünket és az önmagunk iránt érzett szeretetet, tiszteletet és a szép alakunkat is!

Tudom, tapasztalom én is, hogy vannak napok sajnos, amikor kicsit felpuffad a pocink, vagy egy kissé felvizesedünk, de olyankor nem elkeseredni kell, hanem lelket nyitó tevékenységekbe kezdeni, ami feltölt bennünket, pozitívvá alakít! Ha ezt a szokást vesszük fel, akkor ezek a kellemetlen és váratlan hullámok hátán szépen megtanulunk létezni és tudni fogjuk pár ilyen hullám kezelése után, hogy igen, ez csak átmeneti, lehet ezeket a a természetes testi folyamatokat a lélek erősítésével egyensúlyban tartani, visszabillenteni a helyére!

Én ezt a folyamatot az edzésekkel, meditációval, természetben való feltöltődéssel, önmagamra fordított minőségi idővel segítem.

Mindig van megoldás, ha a középpontunkban az önmagunk elfogadása, a változással járó kellemetlenségek elengedése van, nem a fejben lévő leépítő gondolataink…nem másoknak kell megfelelni, hanem önmagunkkal jóban lenni!

Én szeretem a koromat és az eddig megélt élettapasztalataimat, felfogásomat is, amelyeket tükröznek a ráncaim, a mosoly miatt (is) kialakultak 🙂

Szerintem a legszebb dolog bölcsen öregedni és ezt a nyugalmat megosztani a fiatalabbakkal, hogy ne egy kétségbeesett felmenőt lássanak, hanem egy igazi, valódi, hiteles szülőt, nagyszülőt, aki stabil, aki tudja és érti a változásokat és a természetességet tükrözi! Mert a valódi kapcsolatok valódi értékekre épülnek…az önmagukat szerető és tisztelő emberek hasonló emberekkel érzik csak jól magukat és ezzel emeljük a szeretet szintjét önmagunk és a körülöttünk élők felé.

Hidvégi Andrea

Andrea Hidvégi YouTube csatorna-egyre több értékes videóval-iratkozz fel 🙂

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum