Ha tudatosan edzel, változol belül is, és ezzel változik minden körülötted. Bátornak kell lenned folytatni az edzést, ha ettől sokkal jobb a közérzeted, mert az út végén végre megérkezel Önmagadhoz!

Észrevetted már, hogyha korábban nem edzettél vagy esetleg túlzásba vitted az edzést, nem figyeltél magadra eléggé, akkor hogyan viselkedtél? Hogy a rendszeres és tudatos edzés hatására elkezdtél másképp gondolkodni magadról és olyankor azt érezted, hogy a külvilágban egyre nagyobb ellenállásokba ütközöl..? Érezted -e azt, hogy értetlenül álltál egy konfliktus közepén csupán amiatt, mert egyre jobban érezted magadat a bőrödben?

10408135_786921111349740_8085258503592515583_n

Ha valakiben változás történik belül, az elkezd másképpen reagálni a körülötte élő emberekre, a környezetére, és ezzel akaratlanul is feszültséget kelt bennük. Egy addig megszokott reakcióra tudnak reagálni a többiek, abban biztonságban érzik magukat, viszont ha mást kapnak, mint amire számítanak, felborul az addigi komfort érzésük, és ez a legtöbbször konfliktusokhoz vezet.
A tudatos edzés abban segít, hogy megismertet Téged a testeddel, TUDATOSÍTJA hogyan tartsd helyesen magadat, és hogy figyelj minden apró kis részletre a mozdulataid során! Segít, hogy megérezd a MOZGÁS LÉNYEGÉT, hogy honnan indítod, hogyan hajtsd végre, mire kell figyelned! Az edzések során tapasztalt TUDATOSSÁG kihat az életed többi részére is. Ha egy kicsit leülsz és megvizsgálod, hogy hogyan reagálsz egy-egy kihívásra, akkor megfigyelheted azt a szoros összefüggést, amit én a minden napokban tapasztalok a vendégeim körében.
Az, hogy hogyan, milyen testtartással tartod magadat, mennyire a középpontodból reagálsz egy adott helyzetre, az függ attól, hogy mennyire tudsz öszpontosítani az edzések során, mennyire vagy képes fegyelmezetten, minden mozdulatra kiterjedő figyelemmel, koncentrálással végrehajtani gyakorlatokat, mennyire erősek a belső izmaid. A belső izmok megerősödése növelik a belső stabilitzációt, ami a külső reakciókban is megtapasztalható.
A határozott, önmagunkkal, a hitünkkel, belső értékrenszerünkkel, érzéseinkkel összhangban történő döntéseket belülről hozzuk meg. Minden olyan döntés, ami a külső nyomás által kerül meghozatalra, nincsen összhangban velünk, nagy belső feszültséget okozhat, és csak ideig-óráig állja ki az idők próbáját..ha mégis benne maradunk, akkor a ” a testünk a lelkünk nyelvén betegség vagy sérülés formájában kommunikál velünk..”, tehát nagyon fontos megtalálni a középpontunkat.
A belső izmaink támaszok, tehát erre biztosan, stabilan támaszkodhatunk, nem kell ehhez külső pont vagy megerősítés, hiszen Önmagunkban is erősek vagyunk. A TUDATOS EDZÉS  a belsőnkkel való Kapcsolódás az Önmagunkkal való Kapcsolódást segíti.
Aki eljut erre a pontra, TUDJA hova tart és KÉPES is TUDATOSAN Élni és DÖNTÉSEKET hozni!
Nincs is annál jobb, amikor valaki elkezdi a saját döntéseit meghozni, és ezzel a saját Életét Élni!
Mindenkinek szívből kívánom, hogy így legyen!
Hidvégi Andrea

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum