Egészséges életmódról

Sziasztok,

amikor elkezdjük az új évet, újult erővel kezdjük a terveinket megvalósítani!
Ahhoz, hogy az egészséges életmódra váltsatok ahhoz nagyon tudatos, átgondolt tervekre, lépésekre, elszántságra, kitartásra van szükség, hogy sikeresen meg is valósuljon.

27265165_1818101171565057_562871186_o

Mint ahogyan nem lehet gyerekkorban sem megtanulni járni, biciklizni egyik pillanatról a másikra, hanem hosszas gyakorlás, elesés, majd újra talpra állás szükséges a végső sikerhez, az évekig tartó egészségtelen, inaktív életmód sem változtatható meg pillanatok alatt.
Azt gondolom, hogy ez így is van rendjén, hiszen emberek vagyunk és igazából azt értékeljük, amiért meg is kell küzdenünk és arra is vigyázunk a legjobban.
Az egészségnek nemcsak a test edzése, a megfelelő táplálkozás a feltétele, hanem a lelki- mentális egészség, a test méregtelenítése, a friss levegőn tett futás, nagy séták és kirándulások is alapvetően fontosak, hogy kiegyensúlyozott életünk legyen. Kell, hogy legyen önmagunkra szánt minőségi idő, hogy a gondolatainkat, érzéseinket rendezni tudjuk, ahol kiüresítjük az elménket..ezt tudják azok, akik rendszeresen meditálnak.

Sokat írok itt a tudatosságról, edzéstípusokról, személyiségre gyakorolt hatásokról és a mentális egészség szükségszerűségéről. De mindig elgondolkozom azon, hogy Ti, akik olvassátok a soraimat mennyire építitek be mindezeket az életetekbe?
Mennyire figyeltek magatokra, az egészségetekre, a rendszeres sportolásra, a táplálkozásotokra, a méregtelenítés fontosságára, hogy úgy igazán jól érezzétek magatokat a bőrötökben, hogy a betegségeket megelőzzétek?
Amiket felsoroltam, azok az egészséges, harmonikus élethez elengedhetetlenül szükségesek, mert ezek hozzák a belső egyensúlyt. De nagyon érdekel, hogy Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez?

Figyeljetek magatokra és ha van pár percetek, írjatok emailt nekem, hogy ki mit tesz meg heti szinten az egészségéért és hogyan? Bele tudjátok -e illeszteni napi szinten az önmagatokra való odafigyelést? Ha igen, hogyan?

Nagyon köszönöm előre is, aki ír, mert őszintén érdekel 

Hidvégi Andrea

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum