Edzés 40felett|Mire kell tudatosan figyelni?

Mindenkinek eljön korral az az idő, amikor nem bír annyit edzeni, nincs motivációja mozogni, elkezdeni sem az edzést.
Nem beszélve a lassan, időről – időre felkúszó kilókról vagy sajnos a változó korban a hirtelen felszedett 3-4kg-ról vagy sajnos az ízületekben, izmokban megjelenő fájdalmakról..sajnos ezen okok miatt van, hogy valaki végképp letesz arról, hogy elkezdje a mozgást, pedig van erre megoldás és nagyon fontos is az egészségtudatos élet útjára lépni!

40 felett tudatos edzés, Hidvégi Andi Tréning2
Természetesen egy ilyen folyamatra tudatosan fel lehet készülni, amit én is a 40. életévemet betöltve kezdtem el. Ezért is tartom fontosnak, hogy ezekről a változásokról őszintén írjak, bízva abban, hogy sokaknak fog ez segíteni a változtatásban, az elfogadásban és ezzel együtt a kiteljesedés érzésében. Mert aki bölcsen halad előre a korral, abban a szeretet, türelem lesz az elsődleges, nem a düh, az elutasítás, az árral szembeni küzdés, mert az idő kereke mindenkit elér, csak a kérdés az, hogy a hozzáállásunk milyen a változó körülményekhez.

Egész életemben sportoltam, fiatal koromban versenyszerűen űztem több sportágat is.

Nekem az edzés elsősorban egy fizikai és mentális feltöltődést jelent, a mozgás szeretetét, azt, amit egy-egy edzés után érzek. Az esztétikai hatás, a külsőre gyakorolt pozitív változás mindezek hozadékai, de a kisugárzás abból a belső érzésből jön elsősorban, hogy milyen gondolataink forognak belül önmagunkról. Aki magabiztos, jóban van magával, az harmóniát, nyugalmat fog sugározni, míg aki elégedetlen a testével, még ha csinos is, annak teljesen más lesz az emberekre, a környezetére való hatása, de sajnos önmagára is, ami nem építeni, hanem rombolni fogja a személyiségét és a környezetét is.

Szeretem magamat jól érezni a bőrömben és rendszeresen teszek is érte, de tudom, ismerem a korlátaimat, amelyeket tiszteletbe tartok és ezt szeretem megtanítani és átadni ezt az érzést az edzéseken a vendégeimnek is!

Mindent az alapoktól kell felépíteni, önmagunktól kiindulva, fókuszálva, mert a a minőségi, alapos, önmagunkra figyelő edzés a leghatékonyabb!

Természetesen aki mozog, annak külső jelei is megnyilvánulnak, ezek testi szinten a pozitív eredményei az edzésnek, az esztétikus, szép, kellemes megjelenés.

Sok fizikai és lelki változáson, sérüléseken mentem át az életem során, amelyek természetesen voltak fizikai tünetei, amelyekkel dolgoznom kellett.

Megtanultam, hogy minden mindennel összefügg, hogy a lélek elsődlegesen fontos az egyensúlyhoz! Hiszen ha csak “használjuk” a testünket, hajtjuk ész nélkül, egyszer csak megadja magát…a testünk a lelkünk temploma, egész életünkben szolgál bennünket, ha szeretettel, tisztelettel, odafigyeléssel fordulunk felé, hálásan viszonozza a támogatásunkat, energiát, életerőt sugároz..

Minden érzet egy Jel, amivel a testünk jelez felénk, hol van szükség törődésre, odafigyelésre, önmagunkkal, a környezetünkkel, az életünkkel való szembenézésre..hát valahol itt kezdődnek azok a dolgok, amelyeket én fontosnak tartok ahhoz, hogy az életünket egészségesebben, kiteljesedetten éljük meg a korral járó változásokkal való harmóniában.

Egyre több tapasztalat és gondolat fogalmazódik meg bennem, amelyeket szívese megosztok Veletek itt a blogomon keresztül 🙂

Hamarosan jön a következő 🙂

Köszönöm, hogy itt vagytok,

Hidvégi Andrea

 

 

Legutóbbi bejegyzések

Pilates előnyei

A Pilates egy olyan edzés-program, ami nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészséget egységesen célozza, és stresszoldó hatása is jelentős! Mi a Pilates? A Pilates nem csak pár gyakorlat

Tovább »

A Pilates Zsírégető?

Edzőként rendszeresen találkozunk azzal a kérdéssel, hogy a Pilates zsírégető -e? Milyen gyakorisággal járjak edzésre, hogy az legyen? Érdemes ezekre a kérdésekre tudni a válaszokat, mielőtt elmegyünk egy Gépes

Tovább »

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

Archívum