Hidvégi Andi Tréning-Edzés 40 felett az egészségünkért

Akik ismernek, tudják mi az amit a 40 felettieknek ajánlok az edzés terén. Az egészséges, tudatos edzés legyen az elsődleges, ami mentálisan kikapcsol, feltölt energiával és a belső egyensúly, harmónia fontos, nem pedig a fiatal kori alakunk. Persze a kettő nem zárja ki egymást, de a korral járó változásokat, amiken nem tudunk változtatni, az elfogadással kellemes közérzetet tudunk biztosítani önmagunk és így a környezetünk számára is.  A kor nem elfogadása sajnos az örökös, a megfelelési kényszerből hajtott megfeszített edzést eredményezi, amely a léleknek nem megnyugvást, hanem állandó feszültséget okoz, amivel bánthatod magadat és a környezetedet is.

Hidvegi Andi Tréning, edzés 40 felett, egészség

 

Gyermekkorom óta sportolok és sajnos a versenysport nekem is sokszor sérülésekhez, műtétekhez vezetett. Akik nem sportolnak, azoknak jó esetben az ízületeik később jelzik, hogy a nagy mértékű terhelést csökkenteni kell vagy más jellegű sporttevékenységet kell választani ahhoz, hogy az öregedés folyamatát ne gyorsítsák meg a széthajtással, hanem tiszteletbe tartva a korukat, az ízületeik terhelhetőségét, a testükre figyelve nyissanak új mozgásformák felé. Természetesen ezt mindenki maga dönti el, hogy szereti a testét, védi és tudatosan terheli vagy marad a fiatal kori terhelések mellett.

Én irányt váltottam, és nem 40 felett, hanem amikor a gyermekemmel voltam várandós.

A hasam növekedésével egyre jobban éreztem a derekamat, hátamat, ízületeimet és nagyon jól esett a saját tornámat – Meditatív Aerotréning, MAT, ma már Hidvégi Andi Tréning -, nyugodt, lassú zene mellett végezni, amivel nemcsak a gerincemet tudtam szépen átmozgatni, mobilizálni, erősíteni a gerinctartó izmaimat, hanem az ízületeimre, izmaimra sokkal nagyon fókusz helyeződhetett, az alapos erősítésre, nyújtásra, hiszen volt idő a gyakorlatokra.

A mozgás, az ízületeim mozgáskiterjedésének növelése, a megfelelő légzés és a zene együttesen nemcsak a testemre volt pozitív hatással, hanem a lelkemet is felemelte és ezzel természetesen a vendégeimét is. A nagyon dinamikus zenére végzett edzés azelőtt nekem is feldobta a hangulatomat, de nem tartotta egyensúlyba és a végére nagyon elfáradtam, lelkileg is.

A mozgás a mozdulatok, a zene lelassulásával egyfajta mozgás-meditációvá vált, ahol teljes mértékben jelen voltam. A végére kellemesen fáradtam el, és lelkileg teljes mértékben feltöltődtem és ez merően más tapasztalat volt.

Szeretem kihozni magamból a legjobbat, de nem minden áron. Szeretem a testem, lelkem üzeneteit meghallani és elfogadni, hogy nem minden nap a legjobb nap, de egy ilyen nap az elfogadással beemelhető a nagyon klasszul megélt minden napok közé.

Amit képviselek az nem a kockás has, az izmos test, nem is a hajtsuk magunkat edzések, amelyeket évtizedeken keresztül én is csináltam, hanem egy olyan világ az edzés terén is, ahol fontos az önmagunkra való odafigyelés, a rendszeres, tudatos edzés, az egészséges táplálkozás és annak teljes elfogadása, hogy változunk a korral.

Emlékszem, amikor címlap fotózásom volt a Nők Lapja Egészségnél, akkor is számomra az volt a fontos, hogy maradjak természetes és ne retusáljanak, hanem maradjak meg olyannak, amilyen valójában vagyok. És ezt képviselem a 40 felett. Amikor fellépés van, akkor én is nagyon tudatosan felkészülök, hogy a legjobbat hozzam ki a testemből, de elsősorban a kiegyensúlyozottság és a harmónia fontos számomra.

Nem tökéletesnek kell lennünk – hisz a szépség is relatív-, hanem jól érezni magunkat a bőrünkben, akik szeretik önmagukat, így ezt is sugározzák maguk körül. Nekem ez az igazi üzenetem az emberi és szakmai tudásom, tapasztalatom által.

Ilyen emberekkel nagyon kellemes együtt lenni.

A Hidvégi Andi Tréningem ezt képviseli. A test-lélek harmóniáját, a tudatos edzést, az önmagunk szeretetét, a határaink, korlátaink elfogadását, és feloldását és a mozgásban való elmerülést, a Jelen megélését. Ami pedig lelki szinten megjelenik, az természetesen a testünkön is pozitívan hat.

Elindult a YouTube csatornám Andrea Hidvégi néven, ha kapcsolódnál az edzéseimhez, akkor várom a feliratkozásodat!

Hidvégi Andrea

 

 

 

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum