A Külső és Belső változásokról őszintén a 40 feletti korosztálynak

Hogy lehet ezt jól csinálni, jól megélni? Hiszen egyre több változást tapasztalunk a külsőnkben és a belső érzéseinkben is egyaránt.

Én azt gondolom, hogy érdemes ebbe a folyamatba beleengedni magunkat és megengedni a negatív érzéseket is, hiszen ha azok feldolgozódnak, akkor adunk lehetőséget önmagunknak, hogy újratöltődjünk energiával, beengedjünk új célokat, elfogadjuk azt ami van, és ezzel a tapasztalattal egy sokkal mélyebb, érettebb, a Pillanatokat-, Értékeket felfedező Életet folytassunk tovább.

Ez az az életszakaszunk, amikor sok minden elfogadásra vár, és most elsősorban a külsőnk változásaira gondolok. Ekkor már nem vagyunk 20-30 évesek, és nem is szabad erőlködnünk, hogy azt mutassuk, hiszen akkor elkezdődhet a véget nem érő, belső feszültségeket okozó belső harc a megváltoztathatatlan ellen. Ez a belső harc belső konfliktusokhoz vezethet és akkor nem leszünk jóban önmagunkkal, és a környezetünk is negatívan fog reagálni ránk, ráadásul a testünkön is meg tud ez látszódni.

Itt az ideje elfogadni, hogy a testünk nem a régi, hogy az addigi edzések már nem olyan hatékonyak, a bőrünk nem a régi és a testünk sem olyan feszes, mint ezelőtt. Ráadásul megjelennek az ősz hajszálaink, esetleg kevesebb hajunk is lesz, és a ráncaink is sűrűsödni fognak.

Én ilyenkor felteszem a kérdést, hogy akkor mi van?

Aki elfogadja a korát, az azzal járó változásokat, az sokat segít önmagán és természetesen a környezetében élőkön is. 

Számtalan olyan megoldás van arra, hogy figyeljünk arra, hogy ápoltak és szépek maradjunk és itt most a természetes megoldásokra gondolok. A hajápolás, a kozmetikumok használata mellett fontosnak tartom a napi meditációt és a megfelelő mennyiségű pihenést is!

Mindezek mellett kiemelten fontos a megfelelő, sokoldalú táplálkozás, a megfelelő mennyiségű vitamin szedése és a rendszeres testmozgás is!

Az edzések terén már nem a nagyon intenzív mozgásokat ajánlom nagy mennyiségben, hiszen az ízületeink sem bírják már olyan mértékben, mit korábban! A lassúbb, önmagunkra figyelő, az érzéseinket és érzeteinket is előtérbe helyező mozgásprogramokkal, az úgynevezett Body&Mind vonalhoz tartozó különböző Pilates -és Jóga alapú órákon már a tudatosság kerül előtérbe, mi magunk, a testünk és a lelkünk is!

 

Hidvégi Andrea

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum