Pár gondolat rólam, a munkámról, a miértekről, amiért képviselem a helyes testtartást, az alapokat adó módszereket

Több, mint 25 éve vagyok a szakmában és nagyon sokféle programmal ismerkedtem meg az évek során. Nagyon sokat tapasztaltam edzőként a programok testi-lelki hatásait illetően.
Hidvégi-Andi-Tréning-helyes-testtartás-edzés-alapjai-pilates-fogyás-cél-40felett
Hangulattól és élethelyzettől függ, mikor milyen terhelést- vagy edzésprogramot választunk. Van ami szétszed és van, ami összerak bennünket. Minden edzés típus a pillanatnyi érzelmi állapotunkat tükrözi! Figyeljétek csak meg milyen hangulatban döntötök egy-egy óratípust illetően és milyen személyiségű oktatót választotok!
Rólam röviden annyit, hogy 3,5 éves korom óta az életem szerves részét képezi a sportolás és a versenysportot is sokáig, válogatott szintig űztem különböző sportágakban. Voltak sérüléseim, műtéteim, amik mindig elgondolkoztattak hogyan lehetne ezt jobban csinálni.
Eredetileg testnevelő tanárként végeztem, megtanulva ott az anatómiai és élettani alapokat, majd folyamatosan továbbképeztem magamat a fitnesz területén.
Kerestem azokat a programokat, lehetőségeket, amelyekkel a testem és a lelkem egységbe és harmóniába kerülhet egymással. 2001-ben beválasztottak a Reebok University a nemzetközi oktatói csapatába, ahová a világ minden országából 3 oktatót választottak ki, és a tudományos alapokon kifejlesztett programok, amelyeket tanítottak és az eszközök, amelyekre épültek azok – mint például a Core Board – megnyitottak egy új dimenziót számomra a mozgás világában, amelyet azóta is fedezek fel, mert az alapok egyeznek a Pilates módszerrel és a világ a mozgások terén is állandó fejlődésen megy keresztül!
MINDENNEK AZ ALAPJA A HELYES TESTTARTÁS ÉS A MINŐSÉGI TECHNIKAI VÉGREHAJTÁS!
Minden programban az egyenletes terhelés, a magunkra való odafigyelés, a központosítás számomra a legfontosabb, az, hogy Önmagunkra figyeljük, mert aki egységben van önmagával, az tud a környezetének, a világnak is harmóniát sugározni!
2001-ben kezdtem el a Meditatív Aerotréning – MAT – órámat fejleszteni, amely akkor az itthoni piacon nagy megdöbbentés keltett, hiszen a box órák, az alakformálók, kondi órák, vagyis a hajtások mentek..erre jöttem én a lassú, elvont zenéimmel és elkezdtem lecsendesíteni a tudatot, önmagunkra koncentráló, nagyon alapos tréninget bevezetni itthonra. Izgalmas volt és egyben nagy kihívás is, de nem adtam fel, és lám, ma már az ilyen típusú órák itthon és külföldön is kiemelkedően népszerűek lettek!
Most a Hidvégi Andi Tréninget fejlesztem, mert a világ nem áll meg és hál’ Istennek a vendégek is fejlődnek, nem elégszenek meg a kommersz órák -amelyek elengedhetetlen részét képezik a fitnesz piacnak és fontosak is – nyújtotta terheléssel, hanem szeretnének egységes, a lélek harmóniájával együtt rezgő programokat is választani. Ez a program is továbblépést jelent a mozgások világában, hiszen újabb lépést teszünk az egyensúly, a koncentráció, a fókuszálás világában az egyre stabilabb én-ünk felé!
Én ezzel foglalkozom, az újjal, a másképpen megközelített “öröm mozgással”, amelynek az alapja a szép testtartás, a minőségi végrehajtás és mindezek mellett olyan élményeket adva, ahol a mozgás nem kötelező, hanem élmény!
A Hidvégi Andi Tréning kapcsolódás az ég és föld között, ott ahol kapcsolódsz önmagaddal, a testeddel és stabillá, kiegyensúlyozottá válsz a folyamatosan változó világban!
Az én világom ilyen.
Várlak sok szeretettel az óráimon!
Hidvégi Andrea

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum