A Pilates egy edzés program, amely helyreteszi az Alapokat!

Talán kevesen tudják a Pilates történetét.

A Pilates program megalkotója a német származású Joseph Pilates, aki 1883-ban született, 1967-ig élt.  Beteges kisgyerek volt, aki több betegségben is szenvedett, és ezért az egész életét a fizikai erejének a fejlesztésének szentelte. Hite szerint az egészségügyi problémák a helytelen testtartás és a nem megfelelő légzés miatt következnek be.  Ezen alapelvek figyelembevételével dolgozta ki azt a gyakorlatsort és edzés technikát, amely sok millió ember életét változtatta meg. Ma már sok iskola sokféle technikával, megközelítéssel tanítja a Pilates módszert, gyakorlatokat.

A Pilates alapelvei:

  • Koncentráció
  • Légzés
  • Központ
  • Kontroll
  • Testtartás
  • Semleges gerinc, vagyis a gerinc természetes tartása

Ezek összessége megtanítja a helyes testtartást, légzést, segít visszaállítani a test egyensúlyát, megtanítja az önmagunkra, a gyakorlatok végrehajtására való fókuszálást, így hatékonyabb, minőségibb terhelést érünk el.

Megismerjük a testünk, lelkünk rezdüléseit, gyakorlása által közelebb kerülünk Önmagunkhoz, ezzel egy valódi Kapcsolódás jöhet létre.

A Pilates nemcsak egy gyakorlatsor, nemcsak egy módszer, hanem az Önmagunkhoz vezető út egyik legszebb forrása!

Rendszeres gyakorlása által megleljük a Belső Erőnket, megerősítjük a Hitünket, megtanuljuk a Kitartást, azt, hogy hogyan érjük el a kitűzött Célunkat!

A Pilates Reformer, vagyis a Gépes Pilates egyre elterjedtebb a világban és nem is véletlen. De erről majd a következő írásomban olvashattok ☺

 

Legyen szép napotok és iratkozzatok fel a hírlevelemre az oldalamon!

Hidvégi Andrea

www.hidvegiandi.hu

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum