Hidvégi Andrea

Hitvallásom

 

“Amióta csak az eszemet tudom, a mozgás az életem részét képezi. Versenyszerűen űztem több sportágat és a mozgás szeretete az, ami az Élet nagy megpróbáltatásain mindig keresztül segített. Hiszem, hogy az életben óriási szerepe van a testmozgásnak.

Ezen keresztül megismerhetjük magunkat, a testünket, megérezhetjük a határainkat és a lelkünk rezdüléseit. Amit kapunk az nem csak az esztétikus külső, kiállás, hanem a kitartásunkat, hitünket, bátorságunkat fejleszthetjük, megismerhetjük a belső erőnket, amelyek együttesen a mindennapjainkat is sokkal színesebbé, élettelibbé varázsolják. Edzőként célom a mozgás megszerettetése azokkal, akik nyitottak az újra és a minőségi életmódra.

Azt vallom, hogy a szeretet energiájának a térben való pozitív áramlása, a közösség összetartó ereje éppen olyan fontosak egy-egy mozgásprogramban, mint a támogatás, bizalom, egymás segítése és a pozitív visszacsatolás.

Vigyél új színt az életedbe, tedd félre picit a konvencionális edzéseket és nyiss egy olyan mozgásforma felé, ahol nem csupán az izmok feszítése és elernyedése számít, hanem az emberi értékek és az összhang test és lélek között!”

 

Életrajzom

Tetsnevelő­-Rekreáció szakon végeztem az ELTE TFK-­n, a Testnevelési Egyetem képzését végeztem, és aerobik oktatóként kezdtem el a pályafutásomat. Ekkor válogatott voltam sportaerobikban.

Az érdeklődésem szerteágazó volt mindig, sok minden érdekelt, de az edzések és a különböző fitnesz programok álltak mindig fókuszban.

2000­-ben Tae­bo­, 2001-­ben Spiracing­ képzésen vettem részt a Fitness Company-­nál.
Aztán elérkezett 2001, amikor már úgy éreztem, hogy már nem nyújt örömet a szakma, nem találkozom azzal a bizonyos valamivel, ami meg tud igazán mozgatni, valami hiányzott…és ekkor a Reebok meghirdetett oktatóknak egy fantasztikus lehetőséget.

Beválasztottak a Reebok Connection Team­be, ahol együtt tanulhattam 2 magyarországi oktató társammal, a világ minden országából kiválasztott oktatói csapatban. Hihetetlen magas szintű volt az oktatás, Fred Hoffmann, Beate Missalek és Esben Aalvik voltak a Global Trénereink.
A tudásunkat ekkor mintha egy egészen más dimenzóba emelték volna, mind a tanárok, mind a programok és az oktatási módszerek tekintetében.
Ekkor találkoztam először a Core izmokkal, és tanultam meg a jelentőségüket.Ezzel teljesen megváltozott az addig elképzelésem a mozgásról, hiszen a tudatos izommunka és ezzel a tudatos edzés helyeződött a szakmai életem fókuszába.

Oktattam a Reebok University programjait: Core Board­-ot, Martial Arts-­t, F.I.R.E­-t.
Ekkor kezdtem el fejleszteni az első saját programomat a Meditatív Aerotréninget, a MAT-­ot. Ez a program minden addigi tapasztalatomat, tudásomat tartalmazta, kiegészülve a Core­, Stabilizációs Izmok szerepével.

2007-­től a Magyar Futball Akadémián tanítottam a futball növendékeket, Szalai Lászlóval speciálisan nekik kidolgozott programot, a FAT­ot – Football Aerotraining.

2007-­08-­ban végeztem az IWI­nél személyi edzőként.

2008-­ban végeztem el a Pilates képzéseket Fűzy Gábornál ­ aki Michael King által fejlesztett módszert tanította­, ami szintén sokat hozzáadott a szakmai életemhez, tudásomhoz.

2008-­ban Magyarországon Aqua Gymstick rehab­ és Bécsben a Gymstick mindenfajta képzésén részt vettem.

2009­-ben lettem Zumba oktató Bécsben. Nagyon szerettem, sok évig rendezvényeket szerveztem nagy sikerrel, a Zumba Day­eket, és szerepeltem a Fivérek Zumba dal klipjében, a csapatban, akikkel megvalósítottuk, hogy a Fitbalance nagyszínpadán 2011-­ben 3500­-an zumbázhattunk együtt.

2012-­2015 között egy kicsit más területre mentem át, hiszen személyi edzőként egy picit pszichológusokká is válunk, mert beszélgetünk a vendégeinkkel. Úgy éreztem, hogy szeretnék olyan képzésen részt venni, amelyet beintegrálhatok a programjaimban, esetleg az edzések mellé segítségként is adhatom. Családállítóként végeztem, majd megtanultam a személyiség állítást, pszichopatológiát, kognitív terápiát és a Szomatodrámát.
Ezeknek a hatására kezdtem el a Női Mozgás­ és Lélekterápiát, majd a Női Hétvégéket, ahol az összes eddig tudásomat beletéve töltünk együtt napot, napokat együtt szeretetben, női energiák megélésében.
2014-­ben felkértek a Spirals – Michael King programjának magyarországi Master Trainerének és Prezenterének Szlizs Tamarával. Azóta számos rendezvényen mutatjuk be ezt a programot a Meditatív Aerotréninggel – MAT-­tal együtt ­ prezenterként.

2014-ben a Mellrák Kampányba felkértek, és az Egészséges Mozgás képviselőjeként vettem részt. Fontosnak találom a betegség megelőzésére, a rendszeres vizsgálatokon való részvételre való figyelem felhívását.

2014 decemberétől havi rendszerességgel hívnak meg fitness szakmai referensként a TV2 FEM3 Café című műsorába.

2015-ben Dbands Professional oktatóként végeztem az R-Med Akadémián.

2015 szeptemberében indítottam el a rajongói oldalamat a Facebookon ( Hidvégi Andrea Edző), ahol azokat az embereket szólítom meg, akiknek fontos a tudatosság az életük minden területén, azóta kezdtem el írni is cikkeket saját tapasztalat alapján.

2015 szeptemberében kaptam az első felkérést a Fitt az Ősz rendezvényre, amelyet a Wellness magazin szervez. Azóta is is rendszeres prezentere vagyok a Fitt a Nyár rendezvénynek is DJ Levi da Cruzzal, aki élőben keveri nekem a zenét.

2015 novemberében megjelent az Euphoria programom a Nők Lapja Pszihében.

2016 májusában kaptam meghívást Krizsó Szilviától a Jobline karrier napra, ahol a Sikeres, Boldog Élet volt a témánk, amiről beszélgettünk.

2016 novemberében pedig Vas Maja hívott meg a Rock Rádióba, ahol szintén a Harmonikus, Boldog Élet volt a témánk.

2016-ban mentem el az R-Med Akadémia TRX képzésére, hogy pilates oktatóként újabb eszközzel tudjam szinesíteni a stúdióm vendégeim edzéseit.

A Nők Lapja Egészség címlapjára és a +40-es korosztályt célzó gyakorlataim, cikkeim és a sok éves sikeres szakmai együttműködés ajándékaként ajánlották fel nekem a 2016 június-júliusi címlapot, benne a gyakorlataimmal. Nagy megtiszteltetés és szakmai elismerés volt ez számomra.

A Wellness magazinban megjelent 2016 szeptemberében az Euphoria programom.

Korábban több mejelenésem is volt számtalan fitness lapban, mint a Shape, Diéta és Fitness, Fitt Info oldalain, az RTL Klub, az MTV, a TV2 különböző műsoraiban fitness programok bemutató szakreferenseként.

A Pilates óra és mint technika minden program mellett megmaradt, hiszen ez az, ami mozgások alapját képezi és elengedhetetlen az egészséges, és hatékony terheléshez. A Pilates oktatásával fokozottan előtérbe került az egyéni és kiscsoportos edzés, hisz kis létszám esetén sikerül az egyéneket személyre szabottan edzeni, megtanítani a tudatosságra, a helyes technikai végrahajtásra, önmaguk­ , a testük megismerésére, az izomegyensúlyok helyreállítására.

Ezért is szerettem volna egy külön kis stúdiót, ahol ezeket meg is tudom valósítani, kellemes, szeretetteljes, barátságos környezetben. Így megálmodtam és meg is valósult a saját Pilates Stúdióm, a Hidvegi Andi Pilates Studio.

Hidvégi Andrea