Életmódváltás +35-+40-es korosztálynak nemtől, kortól függetlenül 2.rész

Ebben a korban ha valaki nem edz rendszeresen és jól, már általában beszűkülnek az egyes ízületek, a mozgáskiterjedésük csökken, a testtartásunk romlik és sokszor előfordul, hogy derék- hát- nyaki-,
térd- és csípő fájdalmak jelentkeznek.

Hidvégi Andi Tréning-helyes testtartás, edzés alapjai-pilates

 

A belső izmok tudatos használatával, megerősítésével kialakul a helyes testtartás és utána szabad koncentrálni és foglalkozni a a felületes izmainkkal. Az erősítés és a nyújtás aránya nagyon fontos és az is, hogy egyenletesen terheljünk a test jobb- és bal oldala-, elülső- és hátulsó része a felső- és az alsó test tekintetében is!
A gerincekben a rossz tartás miatt sokszor megfigyelhető, hogy a háti szakasz kifotikus – nagyobb a görbülete –, a nyak és a fej helyzete előrébb áll, a vállak felhúzottak, sokszor előre esők, és gyakran előfordul az is, hogy az ágyéki szakaszon, vagyis a deréknál túl feszes, ami a medence elülső izmainak elhanyagolását tükrözi.

Mit ajánlok? Mindenképpen a Pilates technikára építve a következőket:

  • ami az egészséges test felé fejleszt bennünket,
  • ami megtanítja a központ izmainak helyes használatát, ezáltal a
    medence helyes tartását, a tudatosságot, mit hogyan hajtsunk végre és
    miért,
  • ami a belső-, a core izmokat, a stabilizációt, az egyensúlyt tartja szem előtt, lassan, majd közepes tempóban, kontrolláltan segít megtanulni végrehajtani a gyakorlatokat,
  • ami segíti ízületi mozgáskiterjedések optimális növelését, a helyes testtartás kialakítását, a gerinc megfelelő terhelését, mobilizációját, minden irányú átmozgatását, ami segíti az izmok nyújtását.

A gyakorlataimat ezen elvek szerint állítottam össze, hogy mindenkinek javuljon ezáltal a testtartása, növekedjen az ízületi mozgáskiterjedése és a gerince is pozitív irányba változzon, elmúljanak a derék- és háti fájdalmak, javuljon a testtartás és ezzel kialakuljon az egészséges önbizalom is!

Aki képes belül figyelni magára, az stabilan fog fejlődni nemcsak a test, hanem a személyisége esetében is!
A belső stabilitás kialakítása fokozza a belső erőt, a kiegyensúlyozottságot, ami egy harmonikus, teljes Élethez vezethet!

Iratkozzatok fel az Andrea Hidvégi Youtube csatornámra és edzetek velem!

Hidvégi Andrea

Legutóbbi bejegyzések

Reformer Pilates Gép

A Reformer Pilates gép napjaink egyik legnépszerűbb eszköze, mindezt a sokoldalú felhasználási lehetősége miatt, illetve napjaink rossz testtartási szokásaiból adódó gerinc problémák megelőzésére és rehabilitációjára is tökéles eszköz! Mi

Tovább »

34 Pilates gyakorlat

A Pilates mint program egyre népszerűbb szerte a világon! Hatását tekintve kiemelkedő, hiszen a testi és mentális egészség áll a középpontban, miközben nagyon alapos és hatékony alakformáló óra is!

Tovább »

Mire jó a Pilates?

A Pilates napjaink egyik legnépszerűbb edzés típusa, hiszen tökéletesen formálja az alakot, feszesít és a gerincet tartja a fókuszban! Egyenletes terhelést ad, miközben nagyon szépen formálja az alakot és

Tovább »

Archívum