A történet 3 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor Andi megkeresett, hogy le szeretne fogyni. Jelentős túlsúllyal rendelkezett és a testtartását, gerincét illetően is több helytelen elváltozást láttam.

És bár első alkalommal szinte minden nehezített körülmény adott volt, mégis hamar kiderült, hogy a legfontosabb, a benne lévő határozott tenni akarás nagyon erős volt!

_DSC1918

Ha valaki ismer, az pontosan tudja,hogy nem hiszek a csodaszerekben, nem hiszek a gyors fogyásban, amit nem tartok sem a test, sem a lélek szempontjából egészségesnek! Hisz a testünknek külsőleg és belsőleg is alapos változáson kell keresztül mennie és a legfontosabb dologról még nem is beszéltünk, ez pedig a lélek, ahol mindezt az élményt fel is kell dolgozni.

Azt vallom, hogy a személyiség fejlődik a pozitív átalakulás során és az segíti a test formálódását is!

Ez nem hogy nem megy egyik pillanatról a másikra, de még egyik hétről a másikra sem!

A testünk a fogyás során olyan mint a hagyma, folyamatosan le kell szednünk magunkról a “védekező” részeket- amelyeknek az okai megoldandó esemény formájában bukkannak fel életünkben -, hogy eljussunk Önmagunkhoz, amellyel egységben már kialakul az ideális testsúly és ezzel a külső-belső, vagyis a test-lélek egyensúlyunk is.

Ehhez nem elég csak edzeni, mert az küzdés lenne az elemekkel és lehet a sok megfelelni akarás elvenné az energiánkat! Szükséges a lélekben tomboló viharokkal is szembenéznünk, megtalálni az okokat és azokat feldolgozva haladni szépen tovább az úton a kijelölt célunk felé!

A túlsúly mindig védekezés valami vagy valaki ellen, amelynek a felismeréséhez nagy bátorságra van szükségünk és még nagyobbra ahhoz, hogy szembenézve új utakat, kapukat tudjunk, merjünk megnyitni az Életünkben!

De van egy nagy igazság, amelyeket a munkám során megtapasztaltam:

Csak Azoknak lehet Új Utakat megnyitni, akik a Kapuban állnak és tudják, hogy indulni akarnak!

Andival is ez történt! Az évek alatt ahogy láttam, hogy fejlődik, fokozatosan vezettem bele az edzés tekintetében alapoktól az erősebb terhelésekig, az étkezési szokásainak megváltoztatása is ugyanilyen fokozatosan történt, a lelkében zajló folyamatokkal is szembenéztünk, és ma már az edzés programok sokaságát is meg tudtam neki mutatni, amivel az edzés neki szerelemmé, szenvedéllyé és sikerélménnyé alakult, ami ma már a minden napjait képezi!

Nagyon büszke vagyok rá!

Ilyen eredményeket csak azokkal lehet elérni, akik igazán, szívből akarják és nagyon eltökélt szándékkal kezdik el az együttműködést az edzőjükkel!

Hidvégi Andrea