Amikor az ember teszi a minden napjait, akkor átmehet mechanikus, monoton, megszokott üzemmódba. Főleg, ha nincs ideje magára, kicsit megállni, elmenni egy kellemes masszázsra, venni egy nagy fürdőt, meditálni és pihenni. Ez az állapot addig tart, amíg egy vagy több külső körülmény, erő nem kezdi el teljesen kizökkenteni a középpontjából. Sajnos ilyenkor jönnek a feszült helyzetek és adódnak a megoldandó kérdések, hiszen a harmónia érdekében szemet hunytunk felette. Ez emberi tulajdonság, de érdemes ezt időben felfedezni és változtatni, hogy visszaálljon az egyensúly benned és úgy körülötted is.

girl on the beach

Emlékszel hányszor és hányszor fordult az erő, hogy rohantál, mindent megoldottál határidőre, már úgy érezted magadat, mint egy postás, egy taxis(ha gyereked van), egy fej nélküli száguldó lovas, akinek fogalma sincs, melyik ponton vesztette el a fejét, a középpontját, az elképzeléseit, a céljait, az álmát?

Sokunkkal előfordult ez már és rendszerint mindig megállít bennünket valami figyelmeztető jel, ami először finoman, majd egyre erőteljesebben jön felénk történések, betegségek formájában.

De miért is nem figyelünk hamarabb ezekre a jelekre? Azt hiszem azért, mert aki alapvetően nem szereti a konfliktust, az egy ideig elfogad, megoldja és amikor már a sokadik eset történik, akkor ha van lélekjelenléte, úgy dönt, hogy változtat.

Szerintem az egyik legjobb emberi tulajdonság, a változtatás-képessége, a hit magunkban, abban, hogy ennél jobb lehet!

Személyes tapasztalat, hogy amikor adódnak ilyen helyzetek és benne maradsz és figyelsz, tartva a középpontodat, akkor mindig eljön az a pillanat, hogy a saját belső Énedből hozhatsz meg olyan döntést, amit lehet már korábban meg kellett volna hoznod, de még nem voltál Te vagy a körülmények rá felkészülve. Tudom, kevesen képesek csak erre, ehhez nagy bátorság kell, mert a változtatás nehéz, hisz nem tudjuk mi lesz az új úton, de azt igen, hogy a régi már nem volt járható. Mindig van átmenet, mindig van olyan pont, ami bizonytalan, de ha ilyen helyzetekben mindig a belső középpontodat keresed és azáltal vársz, majd cselekszel, hidd el, akkor már nem szabad visszanézned, az új utak felfedezése új lehetőségeket rejt magában, és bátran élni is lehet vele.

És tudom, hogy sokadszorra ismétlem magamat, de még mindig nem elégszer, hogy minél többen felismerjék azt a tényt, hogy olyan edzést kell választani, ami nem szétszed, hanem segít kacsolódni önmagunkkal, harmóniába kerülni a belső énünkkel, vágyunkkal és az álmainkkal!

Ilyen a Pilates, a MAT és a Hidvégi Andi Tréning is.

Kellemes utazást a Pilates technika és így az Élet világában is!

Hidvégi Andrea